Białko sobie delikatniej podbij do 130g, goudę wymieniaj na inne tłuszcze orzechy, awokado, olej kokosowy/ masło klarowane, tłuste mięsa ryby. Chleb owszem od czasu do czasu, chyba że masz dostęp do prawdziwego chleba na zakwasie
[...] tłuste mięso - jak musi byc kurczak - to udka, ale jest jeszcze wieprzowina, wołowina, podroby ( to wariant bardziej ekonomiczny). Jakies sensowne żródła tłuszczy by sie przydały - masło klarowane, olej kokosowy, te tłuste mięsa, awokado, tłuste ryby, oliwa, orzechy. No i nie musisz jeśc na kolację twarogu - możesz zjeśc normalny posiłek b+w+t
[...] 180g. Tłuszcze masz możesz wyrównać i wrzucić 100g. Tylko ta kaloryczność wydaje się mała. Olej rzepakowy jako dodatek, czy do smażenia? Jeśli do smażenia, to zamień na masło klarowane/ olej kokosowy. Na kolację spokojnie możesz dać więcej węgli. Słonecznik wymień raczej na orzechy, rodzynki na świeże owoce. Co do makarony przed i po [...]
Białko na redu liczy się na beztłuszczową masę ciała wrzuciłabym tutaj max 190g, około 90-100tłuszczy reszta węgle. Słonecznik do czasu do czasu, raczej orzechami zastąp, wrzucaj też awokado, tłuste mięsa, olej kokosowy, masło klarowane. Zmień makro w ustawieniach dziennika.
[...] słonecznik od czasu do czasu, wymieniaj raczej na orzechy, awokado, olej kokosowy, masło klarowane. Arachidy nie są najlepszym wyborem tutaj lepiej wrzucić (laskowe, włoskie, migdały, nerkowce, brazylijskie). Schab pieczony to gotowiec, użyj w misce "schab [...]
[...] Jeśli olej rzepakowy, to jakis "kujawski" czy inny z masowej produkcji, to tez kiepsko. Dobry jest rzepakowy zimnotłoczony, natomiast nie nadaje się do smażenia. Do smażenia masło klarowane, smalec, olej kokosowy. Daj też tłuste mięsa, awokado, orzechy, oliwę. To nie działa tak, że tłuszcze roślinne sa dobre, a zwierzęce złe. Trzeba dbać o bilans [...]
Witaj, Napisałeś dość ogólnikowo do jajecznicy na smażenie dawaj olej kokosowy , masło klarowane lub smalec. Co do olei roślinnych są dobre zimnotłoczone jak oliwa z oliwek, olej rzepakowy czy olej lniany budwingowy . Pozdrawiam
[...] śniadania dodałabym np. jajko, by było jakieś pełnowartościowe białko, ser zostaw sobie w jednej porcji, bo podbija Ci białko, a przy tym 150-160g to będzie tego mięsa/ryb/jaj wcale nie tak wiele. Tłuszcze ustaliłabym na 90-100g reszta węglowodany. Słonecznik to kiepskie źródło tłuszczy, warto zakupić awokado, olej kokosowy, masło klarowane.
[...] wtedy trudno policzyć. Pieczenie jest moim zdaniem szybsze - upieczesz raz, masz na kilka dni, na zimno, na ciepło. Szybkie do zrobienia są jeszcze polędwiczki wieprzowe i one są na tyle soczyste, że naprawde nie potrzebuja panierki, kroisz w plastry, przyprawiasz, rzucasz na rozgrzane masło klarowane, dosłownie 3 minuty z każdej strony i gotowe.
[...] sama kura...masz tyle mięs i innych rodzajów białka (jaja, ryby, odżywka, nabiał, mięcho tłuste) Warzywa, jadasz? Urozmaić to na pewno, węglowodany (korzystaj też z innych owoców, ziemniaków ryżów basmatii, parabolicczny, inne kasze ;-) ) Tłuszcze to samo : orzechy wrzuć, olej kokosowy, masło klarowane, tłuste ryby i mięcho. Żółtka jaj. Awokado.
[...] to ok od czasu do czasu) . Bułka ma mały poziom nasycenia, co na redu jest dość ważne. Trzeci posiłek - jeśli na maśle smażysz wątróbkę, wymień na olej kokosowy, albo masło klarowane, warzywa na patelnie - wymień na świeże, jeszcze mamy sezon. Brakuje ryb, jaj, orzechów, owoców, świeżych warzyw, oleju kokosowego, albo masła klarowanego. [...]
Całkiem ok, ale białko podbij sobie do około 150-160g. Na kolację wrzuć węglowodany. I nie smaż na maśle extra, tutaj raz będziesz musiał kupić coś sensownego do smażenia (olej kokosowy, masło klarowane, ale smalec) na długo starczy.
[...] przepis na naleśniki jak już robisz kilka to wtedy na naleśnika układasz łososia w plasterkach, jakieś warzywka i rolujesz. Ja często robie ale na słodko, ser biały z ricottą czy maskarpone do tego borówki, brzoskwinia drobno pokrojona i mieszam wszytsko i potem nakładam, roluje i lubie podsmażane, to na patelnie masło klarowane i sobie opiekam.
[...] wystarczą. Po treningu masz zjeść coś porządnego, jogurcik wywal. Zastąp kawałkiem mięcha / ryby/ podrobów. Na kolację dodaj węglowodany dzięki nim sen i regeneracja są na lepszym poziomie ;-) Warto na pewno dodać jakieś tłuste mięsa, olej kokosowy czy masło klarowane, do tego orzechy, które masz, jeśli lubisz to awokado, czy olej lniany.
nie liczę oliwy na któerj smażę kurczaka, biorę też omegę 3 w tabsach to kilka gram jest więcej tłuszczu chyba.. Na oliwie nie smaż,lepiej olej kokosowy/masło klarowane, a tłuszcze możesz podbić np. awokado,orzechami,wiórkami kokosowymi itd.